25 Şubat 2013 Pazartesi

Kadınlar Öldürülmesin Diye Bir İmza Verir Misiniz !


Kadınlar ölüyor, katiller hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyor 
Kadın cinayeti demek kadın olan ve cinayete kurban giden demek değil, önce bunu anlamak gerek.
Kadın cinayetine kurban gitmek demek, bir kadının sadece kadın olduğu için, kadınlığından dolayı öldürülmesi demek.
Yemek tuzlu olunca da tuzsuz olunca da dayak yiyen, yıllarca şiddet görüp cinsel istismara uğrayan kadınlar artık sesini çıkarıyor, bu işkenceye daha fazla "katlanmamaya" karar veriyor, boşanmak istiyor ve öldürülüyor. Hem de göz göre göre! Bu hikayeler bir değil iki değil. Hemen her gün, ülkenin dört bir yanından vahşet dolu kadın cinayeti haberleri alıyoruz. 
Kocasından kaçıp ailesine bile sığınamayan kadınlar polise, adalete koşuyor. Adaletsizlik ise işte tam burada başlıyor. Kadın "şanslıysa" koca birkaç saatliğine göz altına alınıyor fakat polisin "kocandır yapar, evinde dön bacım" telkiniyle veya "en fazla ölürsün" yorumuyla kaderiyle baş başa bırakılıyor.
Koruma talebi kabul edilen kadınlar korumanın "masraflarını" karşılamak zorunda bırakıldığı için bu koruma hizmetinden faydalanamıyor. Serbest bırakılan koca ilk fırsatta, bir kaç gün önce can havliyle polise başvuran kadını, bir kaç günlük gecikmeyle öldürüyor ve amacına ulaşıyor.
Bu kez karısını dövdüğü, işkence ettiği için değil "öldürdüğü" için hakim karşısına çıkan katil koca, ya iyi halden, ağır tahrik indiriminden ya da "denetimli serbestlik" kanunundan yararlanıyor ve bir süre sonra hayatına kaldığı yerden devam ediyor.
Ancak bir cinayet basında geniş yer bulur, kamuoyunda tepki yaratırsa hâkim indirime gitmeyebiliyor.
Peki kadın cinayetleri, hâkimlerin veya savcıların inisiyatifine bırakılacak konu mu?
Hiç kimsenin inisiyatifine bırakmadan, bütün kadınları koruyacak, potansiyel katilleri caydıracak bir "kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" yasasınınçıkması şart. Bu, aynı zamanda kızları öldürülen ve başka kadınlar öldürülmesin diye adalet isteyen ailelerin de talebi.
Bu yalnızca kadınların meselesi değil, kadın cinayetine dur demek için kadın olmak da gerekmez feminist olmak da. İnsan olmak yeter de artar bile.
Hep beraber haklarımızı koruyacak yasalar için sesimizi duyuracak ve kadın cinayetlerini durduracağız.
Melis Alphan ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

http://www.change.org/tr/kampanyalar/cbabdullahgul-kad%C4%B1n-cinayetlerini-durdurmak-i%C3%A7in-yetkililer-g%C3%B6reve-kadincinayetlerinidurdurmakicin?utm_campaign=share_button_action_box&utm_medium=facebook&utm_source=share_


petition

12 yorum:

aysema dedi ki...

Kadın cinayetlerine DUR demek için ne gerekiyorsa yapmalıyız. İmzalayacağım.
Sevgilerimle...

cigdemonur2 dedi ki...

Kampanyadan haberdar ettiğin için sağ ol,katıldım...

bücürükveben dedi ki...

tabii imzalarım imzalamakla bir şey olacağını da sanmıyorum Arzucum..yani kafa değişmedikçe, cezalar artsa da pek bir şey değişmez...yüzyılların, aterkil aile yapısı sonucu bu...adam boşanmış karısını bile rahat bırakmıyor...çünkü salondaki kanepesi gibi malı sanıyor hala..müebbet bile yetmez idam geri gelmeli...

sevgiler, selamlar canım..

Arzu Sarıyer dedi ki...

Teşekkürler Dilek'ciğim.Sevgiler.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Hoşgeldiniz Sevgili Çiğdem ,teşekkürler imza için.Sevgiler.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Müjde 'ciğim teşekkürler duyarlılığına .Tebki tebkidir en azından ,belki ses duyulur.Kadın cinayeti yıl yıl arta arta geliyor,korkunç...

Sevgiler Canım kardeşim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

ne kadar anlamli bir yayin yapmissiniz..ne kadar kotu kadin olmanin suc oldugu ulkelerden biri durumuna gidiyoruz gibi..goz gore gore..

Makbule Abalı dedi ki...

Duyarlılığınızı kutluyorum.
Bu konudaki istatistikler
her yıl yükselirken, önce
insan sonra kadın olarak
hepimizin karşı çıkması
gerekir. Depremlerde "orda
kimse var mı?" ya da"sesimi
duyuyor musunuz?" der gibi...
Sevgiler.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Teşekkürler Sevgili Dostbahçem ,ne yazık ki dünyada kadın cinayetleri ile anılır olmuşuz.bu akşam ünlü romancımız Buket Uzuner'i izledim ;yurt dışında ilk soru bu oluyormuş.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Teşekkürler Sevgili Makbule Hanım .Çok acı ama kadın olmak cinayet sebebi ,yüzyıllar öncesi gibi.

Sevgiler ,aramıza geldiğiniz için çok seviniçliyim...

Asortik Krep dedi ki...

İmzalarım.
Birde son zamanlarda mahkemelerde de kadın haklı olsa bile boşamıyorlar diye bir fikrim oluşmaya başladı..

Arzu Sarıyer dedi ki...

Teşekkürler Sevgili Krep'im .Olabilir kadın alınıp satılan meta ya ,boşanmak hakkı olmayabilir .Mücadele ! ne kadar başarabilirsek ,hiçbirşey yapmamaktan iyidir derim.