30 Nisan 2010 Cuma

1 MAYIS

Her şeye ama her şeye karşın”1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI” kutlu olsun.Emekten yana olanlara bayram gibi bayram olsun.

“İşçinin Emekçinin Bayramı”Meydanlarda işciden yana emekten yana güç gösterisi.Emek; kol gücü, fikir gücü, sanat gücü.

Yıllarca bu kutsal emek gücünün gösterimi yasaklarla ,katliamlarla anıldı.1 mayıs 1977 den beri hep kanlı bir mayıs olarak akıllara yerleşti.Panzer,cop,kan,barut ve ölüm….33 yıldır korku,korkuyu üretildi.Kanlı Meydan”Taksim” eşittir 1 mayıs özleştirildi. Ve yasaklandı yıllarca Neredeyse İşçi emekçi bayramı içeriğinden çok yasaklama haberleriyle haşır neşir olduk.Taksim Meydanı 1977 katliamını unutturmamak adına elbette çok önemli. Dünya ülkelerine baktığımızda 1Mayıs ile özdeşleşen meydan adlarını görürüz.Bizim için de Taksim Meydanı Türk İşçisinin, emekçisinin 1Mayıs bayramının kutladığı,emek gücünün sesini duyurduğu Dünyaca tanınan bir meydandır.

2010 1 Mayıs Taksim Meydanı Yasaksız bir bayrama tanık olacak.Yasak kalktı.güzel ,sevindirici de merak ettiğim geçen yıldan bu yana ne değişti.Geçen yıl şiddetle direnen kişi ve kuruluşlar değişmedi,aynı kişi ve kuruluşlar.Kime ,niçin şirin göstrilecek zaman gösterecek.. Demoratikleşme mi,özgürleşme mi?...Küçük birkaç anımsatma yapacağım…

“23 Nisan nedeniyle koltuğunu bıraktığı 4. sınıf öğrencisi Elgin Koçubaba'nın "Ben konuşmama başlayayım mı?" sorusuna. Başbakan "Yetki artık senin. İster asarsın ister kesersin. Her şey sende" diyerek cevap vermesini”lafın gelişi mi düşünsek….

Küresel sermayenin yurdumuz uzantısında işçi bile diyemediğim çağdaş köle dediğim yüzbinler var.Fabrikalarına örgütlenme adına hiçbir sendikanın giremediği.Sendikanın “s” örgüt denince “ö” bilinmediği neredeyse karın tokluğuna çalıştırılan emekçinin sesini ne zaman,kim duyacak hep merak ediyorum.Onlar meydanlarda olamıyacaklar,işlerini kaybetme korkularıyla işlerini başında vardiyalarında olacaklar…Onların adına meydanlarda sesimizi daha çok yüksetmeliyiz..

5 yorum:

Mehmet Bilgehan Merki dedi ki...

Emekten yana olan herkesin 1 Mayıs barış, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun. 1 Mayıs 1977 ve 1 Mayıs 1978'de Taksim o tarihsel günleri yaşayan birisi olarak, geçmişimizin olanca gururuyla, bayramımızı kutlayan herkesi sevgiyle kucaklıyorum.

GÜVEN SERİN dedi ki...

Hak-Adalet; Ne hoş sözcük bunlar. Hak ve adalet dünyada anlaşılmış olsaydı; aranası cennet bu kadar uzak olur muydu acaba?

Duyarlı dost; selam olsun sana; selam...

Akgül Çubukçu dedi ki...

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Kutlu olsun. İnşallah yarın Taksim'de 1 Mayıs bayram gibi kutlanır... Araya yine provokatörler karışacak diye korkuyorum. :(
Sevgilerimle arkadaşım.

UygarRadikal dedi ki...

2010 Taksim Meydanı 400 bin kişinin katılımı ile kutlandı.

Selamlar

bilge dedi ki...

tüm emekçi kardeşlerimizin emek bayramları kutlu olsun dostlukla..