23 Nisan 2012 Pazartesi

23 NİSAN,NEŞE DOLUYOR İNSAN

           
  " Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk pırıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz!” Mustafa Kemal ATATÜRK

            Bugün "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı",tüm çocuklarımıza kutlu olsun....Dünyada çocuk bayramı kutlayan tek ulus biziz.Yüce Atatürk ulusal egemenliğin ilan edildiği 23 nisan1920 Tütkiye Büyük millet Meclisinin açılış yıl dönümlerini Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir.

              Çocukluk günlerimizi anımsayalım,başlığımda belirtiğim gibi bugün 23 nisan neşe doluyor insan nakaratları olan güzel şiirler okurduk.gerçekten o günler de daha mı neşeliydik.yoksa çocuk aklı işte herşeyi neşeleniyor muyduk.

             Çocuklarımıza bugün ulusal egemenliği öğrettik de ,yaşatabiliyor muyuz.Yoksa çocukları olanlar tören alanlarında sadece kendi çocuğu bayramda diye gidip izleyecek.Günün anlam ve önemini bilmeden...Törene katılan çocuğu olmayanlar için artık 23 nisanlar sadece bir tatil gününden ibaret mi?

           Bir zamanlar Atatürkçülük adına darbe yapanlar"Biz çocuk muyuz,çocuk bayramına katılalım"diyerek resmi tatil olmaktan çıkarmışlardı ,bu güzel 23 nisan Gününü.Çocukları tören alanlarında şiir okurken ,gösteri sunarken anne babalar iş yerlerinde göz yaşı döküyorlardı.
          Ulusal bayramlarımız ulus bilinci veren,ortak sevinçte kenetlenmemizi sağlayan ulusal günlerimizdi.. şimdi ortak sevinip kenetlenebiliyor muyuz.Bölündük ey halkım unutma bizi..Hem de ne bölünme ...

          Bir zamanlar yurdumuzun her köşesinde,en uzak köylerimizdeki; bir sınıflık da olsa okullarımız vardı.O okullarımızdaki  öğretmen ve öğrenciler 23 nisanları ,19 mayısları,cumhuriyet bayramlarını  köylüler ile hep birlikte çoşkuyla kutluyorlardı.Bir ulus olmanın ve onunda vatandaşı olmanın kıvancını yaşıyorlardı.90 yıllardan bu yana taşımalı eğitim(öğrencilerin en yakın kasaba ve ilçeleredeki okullara taşınması)uygulaması yüzünden köylerimizde okullar yok artık.Olmadığı içinde ulusal bayramlar kutlanmıyor.O köylerde yaşayanlar ulus olma bilincini ,Atatürk'ü,çağdaşlaşmayı unutmaya yüz tuttular.

         Her 23 nisanlarda,19 mayıslarda,cumhuriyet bayramlarında köylerde öğretmenlik yapmış biri olarak ben bunları düşünüp ,hüzünlenirim.
         Nice mutlu bayramlar...

    Not:23 Nisan 2009
    Blog dünyasında ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yazım,burada da paylaşmak istedim.Nice mutlu bayramlar,sevgi ve dostlukla.
..
Arzu Sarıyer

8 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Mutlu bayramlar öğretmenim...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Çok teşekkürler Asuman'cığım,hep birlikte...

bücürükveben dedi ki...

Arzu'cuğum bu kadar kötü şartlar altında nasıl kutluyoruz yine hayret diyorum, kutlayacağız tabii, ben de sabah bayrağımı astım, inan sadece 2-3 daire bayrak asıyor-yıllardır böyle- insanlarda o cumhuriyet ruhu kalmamış, makarnasını,kömürünü ver neler oluyor ülkede, milli egemenlik de kalmadı ama işte...daha iyi günlerde kutlayacağımız 23 nisanlar da gelir umarım..sevgiler selamlar canım

Arzu Sarıyer dedi ki...

Direnmek Müjde'ciğim direnmek,herşeye rağmen var olabilmek.Kutlarız,kutlayacağız.Teşekkürler,sevgiler...

gülsen VAROL dedi ki...

"neş'e doluyor insan" cümlesine takılı kalıp uzun uzun düşündüm.. İlk defa bu 23 Nisan'da içim neş'e dolmadı ne yazık ki sevgili Arzu.. İçimdeki direniş, tükenişe bırakıyor yerini yavaş yavaş.. Yanıldığımı görmek için ömrümün kalanını bağışlamaya razıyım.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Ne yazık ki Sevgili öğretmenim ,dediğiniz çok doğru.Ne denli istesek de "Neşe doluyor insan" olmuyor ,biliyorum ...Acısı daha çok daha çok acıtıyor...

Esin Bozdemir dedi ki...

Dünyada hiç bir millet böylesine büyük bir mücadele ile kurulmadı!..

Atamızın Türk Milletine olan inancı ile Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan bu Cumhuriyeti hiç bir gücün parçalamasına ve bölmesine izin vermeyeceğiz!..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Türk ve Dünya çocuklarına armağan eden Ulu Önderimizi saygıyla minnetle anıyorum...

Bayramınız Kutlu olsun çocuklar...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Teşekkürler Esin'ciğim;ben de inanıyorum zaman zaman umutsuzluğa düşsem de bu ulus geçmişine sahip çıkacak ve geleceğine güvenle bakacak...