21 Ocak 2012 Cumartesi

GEÇ DE OLSA....NE GÜZEL...




2011 yılında kaldım burada ;bir türlü 2012 ye geçemedim .2012 den merhaba demek bir hayli geçikmeli oldu.Yirmi günlük yeni yıl  ;2011 i aratmıyacak gürültülü, sıkıcı ,kara ve soğuk gündemlerle dolu dolu geçti...geçiyor.

Gri ,kasvetli bu günlerde çok güzel süprizler ne büyük mutluluk veriyor. Sıcacık iç ısıtıyor .Bir aylık geçikmeli de olsa bu mutluluk kaynağını yazıyorum.

Sevgili Blog arkadaşım Leylak Dalı' nın  önderliğinde yeni yıl kart etkinliği ;geçen yıl son anda farketmiş katılamamıştım.Duyup,görünce bu yıl için söz vermiştim.Aralık başında duyurular yapıldı,adres listeleri hazırlandı ve ben de katılmış oldum.Aman ne heyecan ne heyecan...Dile kolay yirmi yıldan beri hiç kimseye kart göndermemişim.En yakınlarımdan   özel günlerde ilgili kartları   alıyordum sadece.Okuma yazma öğrendiğim günden sonra kartlaşma ve mektuplaşma önem verdiğim özelliğimdi bir zamanlar..Nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum Sevgili Leylak Dalı arkadaşıma ;anımsattığı ve organize ettiği için.


Aralık ayı başında  iki kez yeni yıl kartı almak için çarşı dolaştım.Ne yazık ki istediğim gibi kart bulamadım.Çok şaşırdım,sorduğum kırtasiyeciler de şaşırdı.Hiç soran olmuyordu bu da nereden çıktı dercesine. Belki de ben yanlış yerlerde aradım.Tam umutsuzluğa düşmüştüm ki bir kırtasiyede  satıcısının bile unuttuğu kartlar dikkatimi çekti de etkinliğe katılabildim.Yazmak, zarflamak, postaya vermek unutulmaya yüz tutan duyguları tekrar canlandırdı .Posta görevlisi güler yüzlü genç memur kızım sevgi ile aldı ve yolladı kartları.

Yeni yıl kartları gönderirken bana kart gönderen olur mu diye düşündüm ama çok da beklemedim açıkcası.Bu etkinlik benim  blog dünyasında ilk etkinliğimdi ,sonuç ne olursa olsun güzel bir etkinlikti.Gelecek yıllarda sürdürülmesi gereken bir etkinlikti. Bir kaç cümle ;hiç görmediğin,bilmediğin kişlere gidecek,onlardan da sana gelecek...Sihirli sözcük;bunun adı sevgi,dostluk ve mutluluk...

Fotoğrafta  kartlarını görüntülediğim dostlarım ;büyük sevinç ve mutluluk verdiniz,çok teşekkürler.Emeklerinize sağlık,selam ve sevgilerimle sizleri kutluyorum...(Alış tarihi Ecehan'ın kartı dışında 18 ocak 2012 dir. Postaya veriliş tarihinden altı yedi hafta sonra ulaşmıştır...)


6 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Sevgili Arzu,
Denizli postası da Antalyanınkini aratmamış. Benim de hala elime geçmeyen kartlar var,ayın 10 unda atılan kartlar 28 aralıkta geçti elime, bir de postacıdan azar işittim. Senin taahhütlü kartın için imza almak üzere üst kata çıktığı için bile söylendi şaşkın. Hasılı bizim niyet iyi de PTT nin niyet bozuk. Olsun yine de çok güzeldi, katıldığın için çok teşekkürler. Daha devamı gelebilir umudunu kesme, ben de beklemedeyim hala. Sevgiler yolluyorum...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Sevgili Leylak'cığım ,üzüldüm postacının tutumuna.Özellikle taahütlü gönderdim ki görevlerini tam yapsınlar,normal posta kaybediliyor.Çalışanlar garanti veremediklerini söylüyorlar.Normal posta ulaştığında daha çok seviniyorum işte böyle.Ben tekrar teşekkür ederim arkadaşım ,selam ve sevgiler...

laleninbahcesi dedi ki...

Sevgili Arzu, hiç kart alamayan arkadaşlar oldu.En azından Leylak Dalı ve ben bütün kart etkinliğine katılanlara ,kart gönderdiğimizi biliyoruz ama kartlar ulaşmadı.

Ama kart yazma ve gönderme süreci de çok hoştu.

Sevgilerimle

Leylak Dalı dedi ki...

Hiç üzülme Arzucum, aksine kız. Zira ben çok kızdım. İyi ki de öyle yollamışsın sayende imza alacağım diye diğerlerini de yukarı çıkardı yoksa fırlatıp giderdi kesin, nasıl ukala birşeydi bir görsen, burnunun üstüne bir tane çakasım geldi:)) Terbiyesizlik aldı başını gitti. Allah encamımızı hayretsin, PTT hizmetleri de ölmüş gördüğün gibi.
Güzel bir hafta sonu dileğiyle...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Lale'ciğim biliyorum arkadaşım herkese kart gönderdiğinizi ve çok takdir ediyorum ;iki güzel dostumsunuz diyorum.Bu etkinliği her türlü aksaklıklara özellikle PTT den kaynaklanan aksaklıklara karşın sürdürmeliyiz,emsal olacağımıza inanıyorum.Sevgiler,selamlar...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Leylak'cığım derin bir ah çekmek istiyorum şimdi...Sosoyal devlet çoktan öldü,yasını bile tutamadık....Bizler gibi duyarlılar direniyoruz işte...Ben de güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiler selamlar Denizli'den.
Uğur paran çok duygulandırdı,hıdırellez torbamda saklanacak özenle...Çok teşekkürler...